In the Shadow of the Spines

Isbarbarene går til angrep

En dag kommer det en båt med fattige handelsmenn fra nord til byen. De vil handle med landsbyen og tilbyr selskinn, isbjørnskinn, verktøy i stein og ben, figurer og våpen laget av tre, stein og hvalbein – i tillegg har de også et sjeldent metall. Perler har de også. De er interesserte i våpen, ull, verktøy mat og tradegoods.
De har også med seg egne våpen og skjold – skjold med påmalte sorte ulver

De forteller om dårlige tider med lite mat og kalde vintre i nord. De forlater byen, men returnerer i grålysningen med våpen klare.

De har hidearmour og våpen av bein og stein – økser og spyd og skjold.
De deler seg i fire grupper og raider de nærliggende gårdene. De tar med seg husdyr, verdifulle gjenstander og kvinner som slaver. De dreper de som gjør motstand.

I Austvik møter barbarene sterk motstand. Hele familien til Fyrrik kjemper en innbitt kamp mot barbarene, og med hjelp av en av trellene på gården klarer de å holde barbarene på avstand og familiemedlemmene overlever angrepet. Håp blir imidlertid tatt til fange og ført bort av barbar-lederen.

Frigård klarer ikke stå i mot angrepet, og blir satt i brann. Ved hjelp av bøndene fra Asheim Gård og Utgård blir barbarene drevet tilbake og ut i båtene igjen. Folk fra Asheim gård får tent varden og tilkalt hjelp fra nabodalene.

Dagen etterpå ankom jarlens menn til byen i langskip og bad dalen samle 10 ærefulle menn som skulle være med å slå tilbake mot barbarene. Deretter satte de kursen mot Ødegård – en nedlagt gård som ryktene sa at det bodde spøkelser.

Isbarbarene hadde forskanset seg inne i hovedgården, og angrep spillerne med buer så snart de kom innenfor rekkevidde.

Spillerne ledet ann i angrepet på gården, fikk felt motstanderne som sto klare utenfor før de fikk brutt opp døren og stormet inn i huset. Isbarbarene inne i huset ble raskt overvunnet, men så fant de en gang som gikk ned i kjelleren. Her oppdaget de en sprekk i fjellet som ledet dem inn til en hule.

Inne i hula fikk de kastet et magisk triks på seg som gjorde at de alle sovnet. Noen sverget på at de hadde hørt nakne kvinneføtter på gulvet før de sloknet.
De våkent opp inne i et fangehull – uten klær og utstyr.

Samtidig våkner Håp fra en lang hvile inne i samme hule. Hun ble fanget av isbarbarene, men huldra har reddet henne fra fangenskap og tatt henne som sin egen.

Comments

Grandmasterb

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.